maanantai 30. heinäkuuta 2012

Puhalluskoriste kahvikupit

Edellisessä postauksessa kerroin hurahtaneeni sinivalko-astioihin.Nyt sitten kerron että olen myös hurahtanut kahvikuppeihin ja nimenomaan puhalluskoristeisiin kahvikuppeihin.Hurahdukseni kuppeihin alkoi kun sain mummoni vanhoja kuppeja,keltaiset pari salla-kuppia ja pari pop-kuppia.Muistelen myös isän äidillä olleen keltaiset retikka-kupit.Äitini äiti jauhoi kahvin itse.Muistan sen ihanan pannukahvin tuoksun.Hän leipoi kampa-torttuja,joita hän sitten pilkkoi kahvin joukkoon ja söi ne sitten lusikalla.Isän äiti taas kaatoi kahvin lautaselle ja hörppi sen siitä.Mukavia ja kivoja muistoja.
Ensin alkuun keräsin keltaisia kuppeja.Kuppeja on löytynyt kirppareilta ja huutonetistä olen jokusen huudellut.
Kuppien hinnat on noussut aikalailla,enään en tahdo raaskia niitä ostaa.
Matkan varrella olen myös keräillyt turkooseja ja sinisiä kuppeja.
Turkoosit kupit on tällä hetkellä ne joita etsiskelen.
Erityisesti näitä retikka-kuppeja
 Ja näitä salla-kuppeja
Maija-kuppejakin etsiskelen.

Tänään minulla alkoi parin viikon loma.Se alkoikin aivan mahtavalla hellepäivällä.Onneksi kuitenkin jatkossa tälle viikolle on luvattu ihan normaalia kesäkeliä,sillä mitä pitää tehdä lomalla-lista on pitkä ja näin helteellä ei viitsisi tehdä mitään.

Eilen illalla kukkia kastellessa huomasin meidän pihalla pienen siili-poikasen.Oli kyllä suloinen.


Pitkää aikaan en olekaan siiliä nähnyt.Ainakaan luonnossa.Marikan blogissa niitä on voinut bongata viime aikoina.Käykäähän kurkkaamassa.

Mukavia heinäkuun viimeisiä päiviä.Kohta mennään jo elokuulle.

Jaana

41 kommenttia:

  1. Miten nuo keltaisetkin ovat niin kauniita!
    Olen kirppiksellä törmännyt ykköskappaleisiin, ja miettinyt, että pitäisköhän ruveta keräämään?
    Ehkä..

    VastaaPoista
  2. Upeita kuppeja kaikki, nuo keltaiset aurinkoisen raikkaina kaikista kauneimmat :) Siilit on niin suloisia, harmittelen kun meidän pihasta ne ovat kadonneet, lieneekö kissojen syytä. Oikein hyvää lomaa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Mun lapsuukodissani oli tuollaiset turkoosit kupit, jossa oli turkoosi-valkoiset teevadit.
    Ihana tuo siili, en ole pitkiin aikoihin nähnyt luonnossa.

    VastaaPoista
  4. Minun isoaidilläni oli myös noi turkoosit kupit ja saman sarjan keltaisia. Kauniita kuppeja sulla on. Mulla on keräilyä rajoittamassa se ettei oikein ole vapaata tilaa! Mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  5. Siis valtava määrä sinulla kauniita vanhoja kuppeja! Sinisiin ja kelaisiin törmään itsekkin sillointällöin mutta turkooseja en ole kirppiksillä nähnyt.

    VastaaPoista
  6. Meillä taitaa olla aika samanlainen maku! Minulla on juurikin noita keltaisia ja sinisisiä puhalluskuvillavarustettuja kuppeja ja Maijoja :) Minun kokoelma ei kyllä ole noin upea kuin sinun! olen ihan kade :)

    VastaaPoista
  7. Oooooiiiiii, miten suloinen siili vauva teillä hyörii <3 Meillä ei ole vielä vauvoja näkynyt, ainoastaan kolme viime kesän poikasta käy säännöllisesti ruokavieraana.

    VastaaPoista
  8. On kyllä upea kokoelma. Oikein mukavaa lomaa!

    VastaaPoista
  9. Oijoi! Ihanaa, siili täälläkin tais siis sielläkin :) Juuri kävin omat pihasiilini syöttämässä ja auttamattomasti näyttää siltä, että mun pitää ne pian vapauttaa ;( En millään raaskisi, kun pelkään että ne jää auton alle.

    Ihania kyllä nuo sun kupit! Pitääpä laittaa korvantaakse jos jostain tulee eteen. Nuo turkoosit ovat ihanan raikkaita. Paapallani oli ennen tapana ensin halkaista palasokeri sellaisilla sokerisaksilla tai mikä niiden nimi nyt onkaan ja laittaa sokerinpala huultenväliin ja hörppiä kahvi lautaselta. Sitä kahvia siis kaadettiin kuppiin niin paljon, että tuli kupista yli lautaselle. Kauanaikaa pidin itsekin sokerinpalaa suussa samalla kun join kahvia, mutta nyt se tapa on jäänyt :)

    Jos siilistä tuli teille vakiovieras niin laittakaa sille vettä esille, nyt on ollut aika kuivaa kun on ollut niin hellettä. Jos se liikuskelee kovin valoisaan aikaan niin taitaa poloisen olla nälkä. Kissan märkäruokaa voi silloin laittaa esille myös :)Näyttää kuitenkin kuvien mukaan tosi hyvinvoivalta pikkuvaeltajalta.

    VastaaPoista
  10. Sydän jätti lyönnin välistä ..mäkin ehkä rakastuin noihin keltaisiin kuppeihin. Voi kuinka nätit!!! Osaatko yhtään heittää vinkkiä hinnasta ..mikä on kallis? Ikinä en oo kuppeja ostanu enkä osaa arvioida hintaa =P

    Ihana siilinpoikanen <3

    VastaaPoista
  11. Kauniita kuppeja ja ihana siilinpoikanen! :) Oikein mukavaa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
  12. Onpa sinulla upea kokoelma superihania kuppeja! Kauniita kaikki!
    Itsellänikin herätti muistoja kun kerroit kahvinjuonti tavoista... :)
    Ihmettelin aina lapsena miksi aikuiset sotkee, kun mummun jotkut ystävät kaatoivat kahvia lautaselle ja joskus läikkyi pöydällekin. :)

    VastaaPoista
  13. MIkä kokoelma! Aivan mahtava ja ihanissa väreissä. En pysty päättämään mikä noista kokoelmista olisi suosikkini, varmaan päätyisin kans keräilemään kaikkia. Ovat kyllä herkkuja. Siulla riittää hienoja kuppeja isompiinkin juhliin :)

    VastaaPoista
  14. Oi miten mahtava on kuppikokoelmasi, wautsi ! Kaikki nuo on niin ihania, tulee niin mummoni mieleen noista♥
    Ihanaa lomaa sinullekin, toivottelee toinen lomalainen

    VastaaPoista
  15. Oi miten upeita kaikki!!! Näissä silmä lepää ja miten nuo keltaiset näyttävätkin niiiiin ihanilta, huokaus sentään.

    VastaaPoista
  16. Aivan mahtava kuppikokoelma sinulla!
    Kauniita ovat kaikki.

    VastaaPoista
  17. I-H-A-N-A kuppikokoelma!!
    Mummulla on noita myös, myös Isän kotona.
    Siskoni on jokusen keräillyt, alitteli samaa, että hinnat karanneet.
    Nyt pitäisi järjestää oikien isot JUHLAT, niin saa kaikki kupit käyttöön!!!

    VastaaPoista
  18. Onpas sulla iso kuppikokoelma siellä kerättynä.Mahtava suorastaan.Kivoissa väreissä ja kuvioissa.Vitriinissä niitä onkin hyvä säilytellä,niin tulevat oikeuksiin.
    Ja juhliin onkin mukava asetella kauniit kupit vierekkäin.Taatusti saat kuulla,jotta upeita!!Väliin tuntuu tuo hintojen nousu joissain astioissa ja tavaroissa,jotta on karannut mopedi käsistä.Ja sitten kun kohille osuu useampi keräilyastia samaan syssyyn,kyllä siinä jonkin aikaa menee pohtiessa ostaako vai ei.
    Yksi siili on meijänkin pihalla kerran bongattu.Isompi koira pelotti sen varmaan matkoihinsa kauas,kun ei ole enää näkynyt.Koiranruoilla ollaan monina kesinä ruokittu niitä.Nyt on kanta hävinnyt tai sitten Manni pelotti ne pois.
    Mutta mukavaa lomaa sulle ja huilimista myös pitkän to do listan väliin=)

    VastaaPoista
  19. Ihania..... tulee ihan lapsuus mieleen :)

    VastaaPoista
  20. Aivan mielettömän ihana kokoelma kauniita kuppeja !

    VastaaPoista
  21. Kaunis blogi ja kauniita astioita sinulla, tulee kyllä ihan lapsuus mieleen noista kupeista :)

    VastaaPoista
  22. voi että, ihanat kupit!! Olen niiiiin kateellinen ;) haluaisin myös keräillä näitä mutta hinta tulee vastaan, alle 15e/kuppi+lautanen ei juurikaan löydä ainakaan täältä meiltäpäin.

    VastaaPoista
  23. Kauniita astioita ja siilit on niin mainioita - harmi ettei täällä päin näkynyt olleskaan. Ihanaa loppukessää! ♥

    VastaaPoista
  24. EIKÄ!!! sulla on noita noin paljon!!! tuttuja mullekin lapsuudesta, kotona oli noita ja mummolassa. kaikkia noita!!! Mulla on vaan muutama täällä omassa kotona. Mutta sulla on oikein kokoelma. Noilla passaa jo juhlat järjestää!!!

    VastaaPoista
  25. Ooooohhh, mitä kuppeja ja Paljon!!!! Erityisesti nuo keltaiset lämmittävät mieltä, silmä kirkastuu ja muistoja tulvii.... Ihanan blogin löysin, jää lukijaksi!

    VastaaPoista
  26. Oi, mitä kuppeja!!! Siis KAIKKI <3

    Ja ihana on siilikin. Meidän vanhalla kodilla oli siiliperhe. Yleensä isä(?) siili oli syksyllä aivan järkyttävän kokoinen, kun ne niitä ruokittiin :)

    VastaaPoista
  27. voi,mikä kuppikokoelma...ihana laittaa joihinkin juhlii kaikki kupit esille...itsellänikin on muutama kelt.ja sin....lapsuudessa muistelen ettei muita ollutkaan kuin noita:)

    VastaaPoista
  28. Mahtava kokoelma kahvikuppeja :) - ja ihana siili !

    VastaaPoista
  29. Kylläpä on ihana kokoelma kuppeja! Kaikki niin kauniita. Meillä mökillä näkee syksyllä myös paljon siilejä ja ilta hämärässä on kiva kuunnella kun emo kutsuu poikasiaan. Mukavaa lomaa sinulle:)

    VastaaPoista
  30. Voi apua mikä kokoelma,tähän vois laittaa KAIKKI kauniit sanat mutten varmaan jaksa niin pitkään kirjoittaa:)Noita turkooseja olen itsekin suunnitellut omaan kaappiini,mun mummolassa oli niitä ja jo niiden näkemisestä tulee hyvällä tuulelle,samoin ne saavat muistelemaan niitä paljon puhuttuja vanhoja hyviä aikoja;)
    Siilit ovat ihan hirmuisen suloisia,harmillisen vähän niitä enää nykyisin näkee,Ähtärin eläinpuistossa onnistuin alkukesästä yhden näkemään,edellisen näkemisestä on niin kauan aikaa etten edes muista milloin se oli...
    Lämmintä,leppeää ja lempeää alkanutta elokuuta sinulle!

    VastaaPoista
  31. Ihastelen kanssa näitä kuppeja :) Ja suloinen siili siellä tallustelee. Kiva kun olit löytänyt blogini. Taidan vierailla myös täällä sinun blogissasi useamminkin.

    VastaaPoista
  32. Ihania ovat sinun kuppisi.en osaa sano mitkä olisiva kauneinpi kun kaikki on niin ihania.

    VastaaPoista
  33. On muuten ihan ihan järkyttävän ihana kokoelma sulla noita kuppeja!!! Kaikki värit ihania!!! Ei riitä sanat ihailuun :)

    VastaaPoista
  34. Ihania kuppeja ja voit olla ylpeä kokoelmastasi! Nuo turkoosit kupit napsahti minuun!!! Mukavaa elokuuta;)

    VastaaPoista
  35. Ihan mieletön kuppikokoelmasi !!! Mäkin muistan nuo turkoosit mummolastani :) Ihanaisia lomapäiviä sinulle, sääkin on ollut ihan miellyttävä, ainakin meikäläisen mieleen ♥

    VastaaPoista
  36. Ihastuttavia keltavalkoisia, sinivalkoisia ja turkoosivalkoisia kuppeja! Ihana keräilykohde.

    VastaaPoista
  37. Hei,
    aivan ihana kuppikokoelma :) mistä äitisi äiti oli kotoisin, kun teki kampatorttuja? Minun mummoni(kotipaikka lapissa Pelkosenniemellä)teki niitä ja äitini tekee vieläkin ja aina kun käyn hänen luona juomme kahvia ja laitamme niitä kahvin sekaan :)) En ole kuullut koskaan muiden kuin lapista kotoisin kampatorttuja tekevän.

    hyvää syksyä sinulle ja nautinnollisia kahvihetkiä :)
    t. anne

    VastaaPoista
  38. Hei Anne.Äitini on kotoisin Joutsijärveltä.Siitä Kemijärven kupeelta.Kiva kuulla että muillakin on kokemuksia kampatortuista.Olisipa kiva oppia tekemään niitä.Löytyisikö äidiltäsi ohjetta niihin.Olisiko siitä vaivaa,jos laittasit ohjeen sähköpostiin aikaontaikaa@gmail.com.

    Kiitokset kommentista ja hyvää syksyä myös sinulle.

    VastaaPoista
  39. Hei. Toivottavasti luet mäin vanhojen postausten kommentteja.. Päädyin blogiisi googlen kautta kun etsin Salla-kuppeja.
    Jos sattuu että olet niihin kyllästynyt niin olen kiinnostunut ostaja :) voit laittaa vaikka sähköpostia, osoitteen pitäisi näkyä.

    VastaaPoista
  40. Luetkohan vanhoja postauksia :) Miulta löytyy joutavana noita turkooseja kuppeja joissa on salmiakkikuvio, pinie kolmio V:n päällä. Nimeä en tiedä. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä hanna.maria.kuivalainen at gmail.com

    VastaaPoista