tiistai 8. kesäkuuta 2010

Ompelua ja kuvanmuokkausta

Tänään olisi ollut kaunis ilma olla ulkona mutta en malttanut.Kävin kyllä kukat kastelemassa ja kahveen terasilla juomassa.Päiväni kului ompeluhommissa.Olen jo pidempään aikonut tehdä tilkkupeittoa ja tänään sen aloitin.Tämä on neljäs tekemäni peitto.Ensimmäisen peiton tein kolmisen vuotta sitten kansalaisopiston kurssilla. Täällä blogeissa olen nähnyt toinen toistaan ihanempia peittoja,joten tänä keväänä olen sitten tehnyt kaksi peittoa ja nyt valmistuva on kolmas.
Tässä kuvassa on tämän kevään eka peitto.

Toinen tekemäni peitto löytyy mökiltä.

Ja tässä tämän päiväinen tekele.Palaset jo yhteen ommeltuna.Olen suunnitellut että tekisin tästä sängynpeiton.Reunoihin ompelen leveämmät kaistat.Ruskea pallokangas loppui,niin loppui myös tilkkujen ompelu.Aika hyvänkokoinen siitä kuitenkin tuli.


Laitoin kaksi kuvaa kun olen tänään harjoitellut käsittelemään kuvia.Itse asiassa tänään tajusin että(ihan tyhmä kun olen)kannettavalla voin nopeammin käyttää blogia ja ladata kuvia.Meillä on veljeni vanha pöytäkone työhuoneessa ja sillä olen tykännyt blogata koska ostin siihen ison näytön.Kannettavan ostimme viime kesänä mökkikäyttöön ja oikeastaan sitä en ole oppinut käyttämään.Ennenkuin tänään.Pöytäkone erittäin hitaasti muokkasi kuvia joten ajattelin kokeilla kannettavalla.Tämähän toimii ja nopeasti.Tyhmä,tyhmä minä.
Tuota peitoissa käyttämääni kukkakangasta ostin talvella pakan lopun kun siihen niin tykästyin.Siitä olenkin sitten ommellut peittoja ja tyynyjä ja vielä sitä on jäljellä.

Tässä yksi tyynyistä.

Juhlasiivouksen yhteydessä sohvan päälliset tuuletettiin joten näytän teille talvellisen tuunaukseni.Tein meidän punaiseen kulmasohvaan uuden päällisen.Tältä se näytti ilman tyynyjä ja huppua.

Tässä kuvaa uuden hupun kanssa.Istuintyynyt puuttuu.

Tästä kuvasta saa jotain kuvaa istuintyynyjen kanssa.Parempaa kuvaa ei nyt tässä kannettavalla ole.


Nyt tulee mahdottoman pitkästi tätä juttua.Kiitokset taas kivoista kommenteista edelliseen.
Huomenna ajelen tyttöni luona käymään.Jospa vaikka kirpparille joutaisi.
Oikein mukavaa keskiviikkopäivää kaikille.

Terkuin Jaana

21 kommenttia:

  1. Kauniita on peitot ja noin monta oot tehny!! Kauniit kankaat ja värit! Huomasin tuon "mökkipeiton" jo aikaisemmassa postauksessasi ja ihastelin sen värejä.
    Uuden sohvankin oot saanu verhoilemalla, mikä muutos! Meillä on vanhan roosan väriset ja haluaisin niihin uuden ilmeen mutta niissä ei ole irrotettavia tyynyjä...
    Oot sie kyllä taitava ompelija ja aikaan saapa!
    Mukavaa kyläilyreissua!

    VastaaPoista
  2. Ihania kauniita peittoja ja tyynyjä, olet kyllä taitava!<3
    Hauskaa kyläilyä! :)

    VastaaPoista
  3. Kauniita peittoja. Ja ei mitään niks-naks toteutuksia. Aikaa vievää, mutta palkitsevaa käsityötä. IHANAT!
    Muista myös nautiskella lomasta :)
    tuksu

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus,kiitos tästä!!

    Olet niin taitava käsistäsi,Olen kade sulle kun osaat tehdä tilkkupeittoja!! Ehkä minäkin osaisin kun vaan rupeaisin, mutta riittääkö mun kärsivällisyys noin isoon työhön.

    Ja sitten nuo sohvan huput, tosi suuri muutos ja tuli hieno!! Minunkin pitäisi sama homma tehdä omalle kahdenistuttavalle, huput ommellla, tyynyihin olen jo ommellut, mutta siihen runko-osaan pitäisi tehdä, Miten sinä olet noin istuttuvan saanut ommeltua? voisit mulle hiukan vinkkiä antaa,miten mittailit ja ompelit?

    Mukavaa keskiviikkoa sinulle!!!

    VastaaPoista
  5. Kauniita peittoja! Ja sohvan "huppu" on kyllä muuttanut sohvan ilmettä paljon:) Minullakin on pari tilkkupeittoa meneillään, mutta saa nähdä millon valmistuuvat:)

    VastaaPoista
  6. Upea tuli! Aivan mahtava! Ja pakko oli liittyä lukijaksi, kun on niiiin ihana blogi!

    Ihanaa viikon jatkoa sinne suunnalle!

    - Jaana "Kainuunkadulta"

    VastaaPoista
  7. voi vitsi onpa aivan tosi kauniita peittoja! Ja tuo sohvan huppu et halusi meillekkin ommella ;) Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  8. Ihania tilkkupeittoja:)
    Suunnitteilla minullakin ollut pitkään,vaan en vielä ole aloitellut.On aina niin monta projektia meneillään,että jostakin päästä on napsastava.Joskus sitten...
    Kivasti olet sohvankin ompelemalla uudistanut.Siihen tarvitaan jo taitoa paljon:)
    Mukavaa kirppari -ja kyläilyreissua!

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteistasi blogissani! Tulin vastavierailulle ja ihastuin , joten liityin lukijaksesi.
    Olet ommellut kauniita tilkkupeittoja, kankaita olisi minunkin komerossani, mutta se alkuinspiraatio puuttuu...
    Aurinkoista viikkoa sinulle, Hanne:)

    VastaaPoista
  10. Waude mitä tekeleitä! Olet kyllä lahjakas! Tuo sohvakin on kuin uusi. Ja ihanat tilkkutäkit.

    VastaaPoista
  11. Kauniit ovat tilkkupeittosi!Ihanat värit!<3 Jännästi tuo muokkaus muuten muuttaa väriä noissa kuvissa!Ja etkä sinä mikään tyhmä ole!!:)Kokeilemalla oppii!

    Ja enpä olisi uskonutkaan,että tuo sohvasi onkin oikeasti punainen.Todella upea muutos!Olet taitavasti osannut tehdä tuohon sohvan runkoon päällisen.Minäkin olen ajatellut,että tuohon meidän divaaniin olisi kiva tehdä vaikka ihan valkoinen päällinen,kun ei taida valmiina missään olla.Mutta taitaa olla minulle ihan liian monimutkainen toteutettava!!

    Mukavaa viikonjatkoa!!:)

    VastaaPoista
  12. Ihania tilkkupeittoja!! Ja upea sohvanpäällinen :)

    Nuo tilkkupeitot on houkuttanu mua jo pitkään, mutta en oo vielä ehtiny enkä uskaltautunu testaamaan osaisinko/jaksaisinko ;-))

    VastaaPoista
  13. Wautsi, tosi ihania ompeluksia olet tehnyt! Itse haaveilen myös tilkkupeitosta ihan peitteeksi sängynpäälle. Meidän makkari on talon häpeänpilkku ja tilkkupeite vois auttaa nousemaan sitä listalla :)

    Tosi kauniita nuo sun peitot. Kiitos inspiksestä, pitää alkaa katselemaan kankaita!

    Aurinkoista päivää!

    Maria

    VastaaPoista
  14. Sinähän taitava oot! Ihana tilkkupeitto ja sohva kyllä kaunistui kertaheitolla :)

    VastaaPoista
  15. Aivan ihana tilkkupeitto, näppärä olet käsistäsi :) Sohva uudistui mukavasti peitteellä. Pienilläkin jutuilla saa kivoja muutoksia aikaan! Mukavaa loppuviikkoa :)

    VastaaPoista
  16. Kiva sohvanpäällinen, antaa kyllä kivasti uutta ilmettä varmasti koko huoneelle.

    Ja nuo tilkkupeitot on kyllä herkullisia. Pienistä tilkuista jaksat väkertää, itse askartelen aina kohtalaisen suurista laistkuuttani. Pari päivää sitten ostin Ikeasta mustaa ja valkoista kangasta seuraavaa tilkkupeittoa varten. Tarkoituksena on kokeilla jotakin vähän vähemmän romanttista tuonne meidän mustan sohvan kaveriksi.

    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  17. Kiitos JaanElina postista, olet aarteeni!!!

    Pakko kommentoida tuota pääkuvaa sivupohjassi, olet laittanut tosi kauniin kuvan, se kuvaa sinun blogiasi just eikä melkein.

    Mukavan sateista päivää! en tiedä sataako siellä, mutta täällä on kaatosade.

    VastaaPoista
  18. Ahaa, eli siel olisi miun nojatuolille päällystäjä!! :D Vallan komia on sohvanpäällisesi ja nyt tiijän, keltä kysyä neuvoa, kun ja jos saisin oman tilkkupeiton aikaiseksi. :D
    Tämä akkeli lähtee maanantaina kohti Tamperetta ja siellä on koko perhe koolla, joten on kyllä ihme, jos ehdin yhtään konneelle! Vietä lystiä iliman miun porinoita ja palaan astialle, kuhan ehdin! :))
    Ps. Virkkaustyöni on edistynyt kolmannelle riville, rivissä aina 11 tilkkua.
    Ps2. Ihania nukkumisaamuja, kun ei ole kiirus! :D

    VastaaPoista
  19. Ihania tilkkuiluja! Alkaa mullakin heti ompelujalka vipattaa ;D
    Vastasin kysymykseesi blogiini kommenttisi alle, jotta muutkin voivat hyötyä keskustelusta kun se on kokonaan samassa paikkaa :)

    VastaaPoista
  20. Ihanat tilkkupeitot, kauniit kuin mitkä, kyllä mulla ompelun himo kasvaa täällä, pitää vissiin lähteä noutamaan ompelukone Jyväskylästä tyttären luota :)

    VastaaPoista