perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kirppiskierroksella ja uusi ystävä

Eilen ajelin käymään Jyväskylässä.Vietimme tyttöni kanssa päivän kierrellen Jyväskylän kirppistarjontaa.Kävimme kahdella spr:n kirppiksellä ja yhdellä isolla itsepalvelukirppiksellä.Jotain tarttui mukaan jokaisella käynnillä.Oli mukava tavata tytärtä ja viettää kiva päivä hänen kanssaan.Kävimme syömässä pizzabuffessa ja syötiin enemmän kuin olisi ollut tarpeen,mutta kun samalla rahalla sai syödä niin paljon kun jaksoi ja tarjontaa oli paljon.Niin pitihän sitä sitten ahmia.

Laitan tässä tällaisen kuvakollaasin kirppisostoksista.Asensin Picasa3 kuvankäsittelyohjelman tähän kannettavalle ja sillä onkin tosi helppo tehdä kollaaseja ja lisätä tekstejä kuviin.Ym.Ym.Vinkin tähän ohjelmaan sain Irmankammarin Irmalta,kiitokset hänelle tosi paljon.
Ostin kirpparilta pitsilakanoita.Oli jonkin verran tarjolla spr:n kirpparilla.Hinta oli 7 euroa joten minun budjettiin mahtui vain kaksi lakanaa.
Lisäksi ostin Arabian kukkalautasia sekä vaaleansinisen Arabian teekannun,josta puuttuu kansi.Kannua ajattelin käyttää kastelukannuna tai sitten maljakkona.Se oli niin suloinen että en voinut vastustaa kiusausta ostaa sitä.Vaaleansininen emalikattila saa viran kukkaruukkuna,samoin vanha alumiininen pannu.
Paljon oli tarjolla emaliastioita ja vanhaa arabiaa mutta hinnat olivat ainakin minun kukkarolle liian kalliita.


Spr:n kirpparilla kun katselin lakanoita,katseeni osuin hyllyn alapuolelta kurkkivaan naamaan.Ensin vain vilkaisin sitä,mutta sitten katsoin uudelleen ja huomasin tälläisen aivan hurmaavan otuksen katselevan minua siihen malliin,että haluaisi tehdä parempaa tuttavuutta.Otin sen varovasti käsiini ja huomasin sen olevan sellainen kauralla täytetty lämmitin vai mitä ne nyt sitten on.Ensimmäinen ajatus siitä oli,että ompa persoona.Hinta lapussa luki 1.40 euroa.Se oli kyllä ystävyyttä ensi silmäyksellä.Nyt tämä uusi ystäväni on tänään lötkötellyt lämmittämässä harteillani.

Tänään leivoin ihanaa raparperipiirakkaa.Ohjeen nappasin valkoinen leinikki blogista.Tuli todella herkullista.Lisäksi innostuin tekemään raparperi-mansikkasoppaa.Että pysytään pyöreenä ja nättinä.




Innostuin nyt niin näistä kuvakollaaseista,että tein vielä sellaisen kahviastiastosta.Mieheni täti harrastaa posliinin maalausta.Hän oli maalannut minulle näin ihanan kahviastiaston valmistujaislahjaksi.Kiitos ja onnea hänelle.Hän viettää 70-vuotisjuhlia viikon päästä.

Sain tämän ihanaisen tunnustuksen Liisalta Alice in wonderland blogista.Kiitos Liisalle.Ihana kun olet blogiystäväni.
Ja taas se hankala tilanne valita kaikkien niiden ihanien blogien joukosta ne joille tunnustus jakaa eteenpäin.Minulla ei ole mitään järjestystä blogeista.Haluaisin antaa tämän kaikille.Annan kuitenkin tunnustuksen eteenpäin siksi,että se ei jää tähän blogiin,vaan että seuraavat jakaa sitä eteenpäin. Sain jo aikaisemmin saman tunnustuksen anastasialta,joten jaan sitä myös viimein eteenpäin.

Tunnustuksen annan

Hannelle blogiin valkoinen leinikki.Löysin Hannen blogin vasta äskettäin ja heti ihastuin.Ihanan raparperipiiraan ohjeen sieltä kopsasin.
Toinen tunnustus Hildalle blogiin hildahomehilda.Kauniita kuvia ja käsitöitä.Käyn siellä ihailemassa kaikkea kaunista.
Kolmas tunnustus Aliisalle blogiin Villa Laurila.Aliisa oli niitä ensimmäisiä täällä blogissa johon tutustuin ja hyviä ohjeita sain.Mm.Tikkakosken ompelukoneen tarpeelliset ohjeet.Alan kohta polkemaan ommelta Tikkakoskellani.
Neljäs tunnustus onnesta unelma blogiin.Ihania juttuja  ja kauniita kuvia.
Vielä on pakko antaa tunnustus Elinalle  blogiin roosan talon elämää.Siellä on sitä ihanaa tunnelmaa.Elämänläheistä.(Postauskin häviää kesken kommentoinnin).Tämä oli pakko laittaa,sori Elina.

Kiitos kaikille kommenteista edelliseen postaukseen.Ja tervetuloa kaikki uudet lukijat.Toivottavasti viihdytte.Yritän myös tulla vieraisille teillepäin.

Oikein ihanaista viikonloppua kaikille.Sateista taitaa lähes koko maassa olla,mutta nautitaan siitäkin.Me yritetään mennä mökille huomenissa.

Terkuin Jaana









18 kommenttia:

  1. Olitpas tehnyt kivoja löytöjä, edullisestikin vielä.
    Erityisen kaunis oli tätisi maalaama kahvikalusto. Kiitos kun sain minäkin sitä ihailla :)
    Oikein mukavaa viikonloppua sinne mökille. Jos sataa, nautitaan sisähommista:)
    tuksu

    VastaaPoista
  2. Mukavan kuuloinen päivä sinulla!
    Ja taas niiiiin ihania kirpparilöytöjä! Kauratyynykaverisi on suloinen! :)
    Pakko muuten kysyä, että kuinka yo-juhlat sujuivat? Toivottavasti sääkin suosi!
    Ihanaa viikonloppua sinne, toivottavasti ei koko ajan sada! :)

    Toivotteleepi Sumi

    VastaaPoista
  3. Kiva ja antoisa reissu sulla on ollu. Ihania löytöjä, varsinkin arabian kannu ja kauratyynyveitikka!
    Oikein nousi vesi kielelle kun katselin piirakan ja kiisselin kuvia, juuri jonkun toisen blogissa tuumasin että raparperi-mansikka-soppa + ripaus kermavaahtoa on hyvää :)
    Todella kauniin astiaston on täti maalannut!!!
    Onnea tunnustuksesta ja mukavaa viikonloppua!:)

    VastaaPoista
  4. Ihania löytöjä ja kuvakollaaseja. Itsekin olen miettinyt, että miten olette niitä blogeissa tehneet, kun mikään kummoinen nörtti en ole.
    Vesi tuli kielelle, pitäisi lähteä varmaankin käymään huomenna naapurin raparperiapajilla. :)
    Kiitos tunnustuksesta!
    Mukavaa viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista
  5. Hienoja löytöjä olet taas tehnyt. Pitäisi minunkin suunnistaa kirppareille taas piiiitkästä aikaa :) Ja nuo äiti-tytär-päivät on tärkeitä ja ihania, hienoa että niitä ihmiset viettävät!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Ihania löytöjä! Olin tikahtua tuosta "pysytään pyöreänä ja nättinä". Eräs kolmas Jaana kertoi minulle, että hän törmäsi joskus vanhan Jaana -lehden mainokseen, jossa luki "Jaana on nyt entistä paksumpi ja ihanempi". VOi että mulla pitäis tatuoida se vaikka pakaralihakseeni tai johonkin! Sopii niin täydellisesti tähän herkkuhiireen!

    Itse löysin ihan saman blogin, tuon Valkoisen Leinikin ja suunnittelin myös tekeväni samoja herkkuja, en vain vielä ehtinyt, mutta lähipäivinä. Kaikki mitä olet tehnyt näyttää todella herkulliselta.

    Ihanaa viikonloppua sinulle!

    - Kainuunkadun Jaana

    VastaaPoista
  7. Ihania löytöjä! Varsinkin nuo lautaset! Miksi minä en koskaan löydä mitään?:) Olen epätoivoisesti yrittänyt kerätä yhtä Arabian 50- luvun sarjaa, mutta kun sillä ei ole nimeä, niin on aika vaikea etsiä:(

    Raparperipiirakka näyttää herkulliselta!:)

    Heidi

    VastaaPoista
  8. HIENOJA löytöjä ja ihania herkkuja! :)
    Pyöreänä ainakin tairetaan pysyä täälläkin kun aina tekis mieli leipoa jotain herkkuja!! ;D
    Ihanaa viikonloppua!<3

    VastaaPoista
  9. Hei taas, unohdin ed.kommentissa sanoa että ihanasti oot osannu tehdä noita kuvakollaaseja ja toi otsikkokuva on kaunis!!:)

    VastaaPoista
  10. Kiitos! IHANA YLLÄTYS!!!! Ja kiitos kauniista sanoistasi, juu-u, ja tekstit voi tulla ja mennä ihan sen mukaan millä tuulella blogisti milloinkin on.. ;))
    Olen salaa toivonut tätä tunnustusta itselleni kovasti, sillä se on niin nätti! Tuo eteenpäin jatkaminen on kyllä mieletön haaste!

    VastaaPoista
  11. Hienoja kirppislöytöjä ja mukavat kuva-asetelmat olet saanut aikaan! Kiitokset myös tunnustuksesta! Hyvää viikonlopun jatkoa! Vettä satelee täälläkin päin....toivottavasti huomena olisi jo vähän parempi!

    VastaaPoista
  12. Onnittelut tunnustuksesta!:)

    Kiva tuo kuvankäsittely ohjelma,kun saa noita kollaaseja tehtyä.Pitäis itsekin kokeilla.

    Ja onpas taitavasti tehty kahviastiasto.Todella kaunis! <3

    Täällä on KOKO päivän satanut vettä,tylsää.Toivottavasti huomenna paistaisi aurinko!:)

    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
  13. Olipa mukava lukea tämä postaus!!

    Kuulostaa mukavalle tuo Äidin ja tyttären päivä. Ja mitä löytöjä olet tehnyt!
    Pitsilakanat on aika kalliita täälläkin, mutta joskus olen löytänyt ihan parilla eurolla lakanan. 1.50 oli lakana ilman pitsiä. Pakko niitäkin on aina hamstrata, tiedä mitä innostuu niistä ompelemaan:)

    Oi miten ihana astiasto tädiltä. Sinulla on sitten kiva täti ja ikääkin ihan kunnioitettavasti. Sitä iän tuomaa viisautta varmasti löytyy häneltä.

    Kiitos itsellesi, on ollut aivan ihana tutustua sinuun näin blogin välityksellä!!

    Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

    VastaaPoista
  14. Unohdin ihan kehua tuota liinaa, se on tosi upea!! tykkään.

    VastaaPoista
  15. Kivoja löytöjä olet bongannut.)Minäkin olen monella kirppiksellä ihmetellyt emaliastioiden huimaa hintaa..toivottavasti joskus tulee edullisiakin vastaan.
    Mukavaa illan jatkoa:)

    VastaaPoista
  16. Ihania kirppislöytöjä olet tehnyt! Tuo valmistujaislahja kahviastiasto on todella suloinen!! Raparperipiirakkaa olen meinannut kanssa tehdä jo monta päivää, pitääkin kokeilla tuota ohjetta. Voi kiitos antamastasi tunnustuksesta, se on ihana!!
    Mukavaa ja aurinkoista kesän jatkoa!!

    VastaaPoista
  17. Kiitos kaikille kivoista kommenteista.Oikein mukavaa viikkoa kaikille.

    Sumi,juhlat meni kaikenkaikkiaan ihan hyvin.Vastasin myös blogiisi.

    VastaaPoista
  18. Tarkoitatko Jyväskylän isolla kirppiksellä sitä Seppälässä sijaitsevaa kirppistä? Itse en oikein Jyväskylän kirpparitarjontaa tunne, mutta sen Seppälässä sijaitsevan tiedän ja on aina kuin taivaaseen astuisi kun sinne pääsee tutkimaan ja tonkimaan! :)

    VastaaPoista